İŞKUR Öğrenci Sosyal Çalışma Programı Başvuruları Başladı

İŞKUR Öğrenci Sosyal Çalışma Programı Başvuruları Başladı

İŞKUR, resmi internet sitesinden yaptığı açıklama da Öğrenciler için Sosyal Çalışma Programları'nın başladığını duyurdu. Üniversitede okuyan öğrenciler, İŞKUR Sosyal Çalışma Programları (SÇP) kapsamında yaz tatilinde 3 ay boyunca hem iş deneyimi elde edebilecek hem de para kazanabilecekler.

Kimler Başvurabilir?

Açıköğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri hariç olmak üzere bütün yükseköğretim öğrencileri katılabilir. Ancak katılamayacağı belirtilen eğitim düzeylerinin yanı sıra kişinin aktif bir lisans veya önlisans kaydının olması durumunda programlara katılım mümkündür.

Hangi Alanlarda Çalışacaklar?

Sosyal Çalışma Programları, üniversite öğrencilerinin bir yandan kamu kurumlarında toplumsal faydası olan işlerde çalışabilecekleri, diğer yandan mesleki niteliklerini geliştirebilecekleri programlardır. Program düzenlenebilecek alanlar şöyledir:
• Doğanın korunması.
• Kültürel mirasın restorasyonu, korunması ve tanıtılması.
• Kütüphanelerin bakımı ve düzeni.
• Kamu kurumlarının kültürel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi.

Program İçin Ne Kadar Ücret Ödenecek?

Öğrenciler, bu programlardan en fazla üç ay yararlanabilecek. Üniversite öğrencileri ise üç aylık çalışma döneminde 5 güne kadar ücretsiz izin yapabilecekler. Programa katılan öğrenciler haftada üç gün, günde 8 saat çalışacaklar. Öğrencilere, çalıştıkları her gün için, bir günlük 71 TL ödeme yapılacak. Üniversite öğrencilerine yönelik Sosyal Çalışma Programların ilki temmuz ayında başlayacaktır.

Program Ne Zaman Başlayacak?

Başvuru Tarihi: Haziran 2021'de

Program'a Başvurular Nasıl Yapılır?

İŞKUR Öğrenci Sosyal Çalışma Programı'na başvurular  internet üzerinden online olarak yapılacaktır.

Detaylı bilgi  için TIKLAYINIZ