Erasmus’a Hak Kazandıktan Sonra
Erasmus Vize/pasaport işlemelerini kim hallediyor?Erasmus programına katılmaya hak kazandım ama vize çıkmadı. Şimdi ne olacak ? Erasmus programını uzatabilir miyim? Erasmus süresi boyunca alacağım dersleri nasıl seçeceğim, hangi dersin neye karşılık geldiği nasıl belirlenecek? Erasmus sırasında en az kaç kredilik ders alınmalıdır? Derslerden başarısız olursam ne olacak? Erasmusla gideceğim üniversitenin not sistemi farklı. Geçtiğim derslerin Türkiye’deki karşılıkları ne olacak?
Erasmus Vize/pasaport işlemelerini kim hallediyor?
Vize, pasaport ve diğer yurt dışına çıkmak için gerekli evraklar sizin tarafınızdan temin edilecektir. Üniversitenizin inisiyatifine bağlı olarak bu konuda maddi yardım alabilirsiniz.
Erasmus programına katılmaya hak kazandım ama vize çıkmadı. Şimdi ne olacak ?
Vize çıkmaması çok nadir bir durum ancak vize alamamanız durumunda Erasmus hakkınızı kaybedersiniz. Vize işlemleri için gerekli belgeleri titizlikle ilgili konsolosluğa iletiniz.
Erasmus programını uzatabilir miyim?
Erasmus süresi uzatılabilir (güz dönemi başvurularında) ancak uzattığınız dönemde Erasmus hibesi alamazsınız, yine de diğer Erasmus avantajlarının tamamından faydalanabilirsiniz.
Erasmus süresi boyunca alacağım dersleri nasıl seçeceğim, hangi dersin neye karşılık geldiği nasıl belirlenecek?
Bunun için bir öğrenci anlaşması imzalanacaktır. Bu anlaşma da ECTS (European Credit Transfer and Accumulation System/Avrupa Kredi Transfer ve Biriktirme Sistemi-AKTS) öğrencinin seçtiği dersler ve kredileri bulunur. Bu anlaşma sayesinde aldığınız derslerin Türkiyede tanınırlığı güvence altına alınmış olur. Üç kopya halinde hazırlanacak bu anlaşmaların biri öğrencide biri kendi üniversitenizde biri de gideceğiniz üniversitede kalır. Öğrenci anlaşmasına göre Erasmus programının gerçekleştirileceği kurumun ders listesindeki derslerden bölüm koordinatürü ile birlikte seçim yapılır.
Erasmus sırasında en az kaç kredilik ders alınmalıdır? Derslerden başarısız olursam ne olacak?
ECTS/AKTS sistemine göre bir dönemde en az 30 kredilik ders alınmalıdır, dersler başarıyla geçildiği takdirde öğrenci hiçbir problem yaşamadan Türkiye’deki üniversite takvimine devam eder, Aksi takdirde geçilen derslere göre belirlenen derslerinden muaf olunur, kalınan derslerin Türkiye’deki karşılıkları tekrar edilir. Erasmus programında ders seçiminin buna göre dikkatli hazırlanması gerekmektedir.
Erasmusla gideceğim üniversitenin not sistemi farklı. Geçtiğim derslerin Türkiye’deki karşılıkları ne olacak?
Bu kurumunuzca belirlenmiştir. Üniversiteniz Erasmus Koordinatörlüğü not eş değerliklerini size gitmeden bildirecektir.
Erasmus Nedir? başlıklı yazıyı okumak için TIKLAYINIZ
Erasmus’ta Hibe, Yol Parası, Yurt Ücreti, Okul Ücreti başlıklı yazıyı okumak için TIKLAYINIZ