KPSS Ortaöğretim Sınavı Nedir?
KPSS Ortaöğretim Sınavı, halihazırda lise öğrencilerinin girebileceği bir sınav iken, aynı zamanda üniversite öğrencisi için iş fırsatı da sunuyor. Memur alımı yerleştirmeleri sadece lise mezununa ve öğrenciye iş imkanı değil, artık geleceği garanti altına almanın en sağlam yolu haline geldi.
KPSS Ortaöğretim Sınavı Nedir?
KPSS Ortaöğretim Sınavı, devlet memur alımı için düzenlenen ve lise mezunlarının girebildiği ÖSYM tarafından düzenlenen sınavdır. Lise mezunları ve üniversite öğrencileri belirli şartları taşımaları durumunda bu sınava girerek, memur alımı için yapılacak yerleştirmeler sonucu memur olarak devlet kadrolarına yerleşir.
KPSS Ortaöğretim Sınavına Kimler Girebilir?
- İşsizliğin tavana vurduğu bu günlerde lise mezunları paha biçilmez bir fırsat.
- Sadece lise öğrencileri mi KPSS Ortaöğretim Sınavı'na girebilir? Hayır.
- Üniversite öğrencileri de KPSS Ortaöğretim Sınavı'na girebilir.
Üniversite Öğrencileri 2021 KPSS Ortaöğretim Sınavına girebilir mi?
Lisans Öğrencileri, belli şartları sağlaması durumunda lise mezunlarının girebildiği KPSS Ortaöğretim Sınavı'na girebilir. Daha önce herhangi bir önlisans ya da Lisans bölümünü bitirmiş öğrenci KPSS Ortaöğretim sınavına giremez. Yine (2021 sınav tarihleri daha açıklanmadı) tarihinden önce lisans programlarından mezun olmuş lisans öğrencileri 2021 KPSS Ortaöğretim Sınavı'na giremez.
Önlisans öğrencileri, belli şartları sağlaması durumunda lise mezunlarının girebildiği KPSS Ortaöğretim Sınavı'na girebilir. Daha önce herhangi bir önlisans ya da Lisans bölümünü bitirmiş öğrenci KPSS Ortaöğretim sınavına giremez. Yine 2021 KPSS Ortaöğretim Sınavı'na, (2021 sınav tarihleri daha açıklanmadı) tarihinden önce önlisans programlarından mezun olmuş önlisans öğrencileri KPSS Ortaöğretim Sınavı'na giremez.
Üniversite Öğrencileri Neden KPSS Ortaöğretim Sınavı'na Girmeli?
KPSS Ortaöğretim Sınavı'na giren lisans ve önlisans öğrencileri, lise mezunları ile aynı şartlarda sınava girerek, hem bilgi hem de sınav tecrübesi olarak daha avantajlarını kullanırlar. KPSS Ortaöğretim Sınavı'na üniversiteden mezun olduktan sonra girilemez, o yüzden bu şansı öğrenciyken kullanmakta fayda var. KPSS Ortaöğretim Sınavı, daha okurken öğrenci için iş fırsatı sunarken, okul bittikten sonra kurum içi atamalarla mezuniyetine göre bir bölümde memur olma şansı var.
KPSS Ortaöğretim Sınavı Puanı Ne Kadar Geçerli?
2021 KPSS Ortaöğretim Sınavından alınacak sınav puanı 2022 KPSS Ortaöğretim Sınavı'na kadar geçerlidir. Eğer 2023 yılında bu sınav yapılmazsa, 2021 KPSS Ortaöğretim Sınavı puanları yeni sınav yapılana kadar geçerli olacaktır.
KPSS Ortaöğretim Sınavı Soru Dağılımı Nasıl?
KPSS Ortaöğretim Sınavı'nda 60 Genel Yetenek ve 60 Genel Kültür Sorusu sorulur.
Genel Yetenek:
- Sözel Bölüm: 30
- Sayısal Bölüm: 30
Genel Kültür:
- Tarih: 27
- Türkiye Coğrafyası: 18
- Temel Yurttaşlık Bilgisi: 6
- Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel, Kültürel ve Güncel Sosyoekonomik Konular: 4