Burs 1

Burs Başvurusunda Dikkat Edilecek 8 Detay

Bu yazımızda burs başvurusu yaparken nelere dikkat etmeliyiz, burs başvuru şartlarını nasıl incelemeyiz, başvurularımıza neler eklemeliyiz, burs verenleri nasıl etkilersiniz, burs başvurusu nasıl yapılır sorularına 8 maddede cevap verdik.

TÜM BURSLARI GÖRMEK İÇİN TIKLA

1-BURS BAŞVURU ŞARTLARINI DİKKATLE İNCELEYİN

Burs başvurusu yapacağınız kurumun kime burs verdiğini, kime öncelik verdiğini belirleyin. Sadece belli üniversitelere, fakültelere mi veriyor, not ortalaması şartı arıyor mu, burs karşılıksız mı, hepsini öğrenin yani burs size  uygun mu anlayın. Başvuru şartlarını kurumların internet sitesinde ve ayrıca ogrenciislerim.com internet sitemizde bulabilirsiniz.

Burs haberleri için 

TIKLA YOUTUBE KANALINA ABONE OL

TIKLA WHATSAPP KANALINA KATIL

TIKLA TELEGRAM KANALINA KATIL

TIKLA İNSTAGRAM'da TAKİP ET

 

2-BURS BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELERE DİKKAT EDİN

Bursveren kurumlar, başvuru şartlarına göre verdiğiniz bilgileri doğrulayacak öğrenci belgesi, transkript ve de maddi durumunuza dair evraklar isteyebilir. Bunların çoğunu e-devletten  indirebileceğinizi unutmayın. Ama kurumlar belgeleri ıslak imzalı olarak isterse de şansınızı zorlamayın, kurum nasıl istiyorsa belgeleri öyle sunun. Üniversiteyi yeni kazandıysanız  ÖSYM sonuç belgesi ve okulunuza kayıt olduğunuza dair öğrenci belgesi yeterli olacaktır.

Sunacağınız belgeler okunaklı ve beyanlarınızı doğrular nitelikte olmalı. Bir burs için yüzlerce, binlerce kişinin başvuru yaptığını, eksik belgeli başvuruların kabul edilmeyeceğini unutmayın. Karışık, okunaksız belgeler göndermeyin.

3- BURS BAŞVURU TARİHLERİNE DİKKAT EDİN

Burs başvurusu  ne zaman  alınıyor,  nasıl alınıyor, postayla mı, internetten mi elden mi, bunlar çok önemli. Belgeleri nasıl bulacaksınız, posta kaç günde gidecek, hepsini düşünmeniz yani başvurunuzu programlamanız gerekli. Başvuruyu geç ya da erken yaparsanız şartlarınız uysa bile, değerlendirme dışı kalarak bursu alamayabilirsiniz.

Anket

4- BURS BAŞVURU FORMUNU DİKKATLİ DOLDURUN

Kurumlar online ya da  fiziki  form ile başvuru kabul edebilir.  Bu bilgiyi  kurumların internet sitelerinde bulabilir, bizzat kurumdan da öğrenebilirsiniz. Formları  eksiksiz ve doğru doldurun.  Burs için referans kişi istenmekteyse bunun boşuna olmadığını unutmayın, mutlaka yazın. Fotoğraf isteniyorsa, üşenmeyin yapıştırın. Online formları masaüstü bilgisayardan doldurmaya çalışın. Cep telefonu ile  doldurulması hataların oluşmasına, eksik alan kalmasına sebep olabilir. Online formları bilgisayarınıza indirmeyi ya da çıktı almayı da unutmayın.

5-DOĞRU BİLGİLER VERİN

Başvuru sırasında vereceğiniz bilgilerin doğruluğu çok önemli. Vereceğiniz bilgileri daha sonra belgelerle desteklemeniz gerekeceğini unutmayın. Size karşılıksız burs verecek kurumların sizden samimiyet ve dürüstlük bekleyeceklerdir.

6-BURS ALMAK İÇİN ÖNCELİKLİ DURUMUNUZU BELİRTİN

Eğer  burs almak için öncelik taşıdığını düşündüğünüz bir durumunuz varsa, bunu formun ilgili alanında mutlaka belirtin. Formda böyle bir alan yoksa da bu durumunuzu kuruma bildirmekten çekinmeyin. Kalabalık bir ailenin çocuğu olmanız, fiziksel engelinizin olması, şehit/gazi çocuğu olmanız gibi durumları başvuruda mutlaka yazın, belgelerini sunun. Ayrıca eğitim hayatınızdaki başarılarınızı, katıldığınız eğitimleri  de yazmayı unutmayın.

8-BURS FORMUNDA İLETİŞİM BİLGİLERİNİZİ EKSİKSİZ GİRİN

Bursveren kurumun, gerekirse sizi mülakata çağırmak, belge istemek, ama herşeyden önemlisi burs alacağınızı bildirmek üzere iletişim bilgilerinize ihtiyaç duyduğunu unutmayın.  İletişim ile ilgili tüm bilgileri doldurun. Bursveren kurumların size ulaşmasına imkân tanıyın. Kontrol etmediğiniz mailleri, kullanmadığınız telefon numaralarını vermeyin

TÜM BURSLARI GÖRMEK İÇİN TIKLA